05 June 2009

YAMAHA Bass


* Yamaha 4 Strings BASS

Alhamdulliah, sekali lagi teman telah memecahkan tabung modified teman (tin milo) untuk mengeluarkan dana bagi mendapatkan benda ini. Tidak apa yang istimewanya si dia jika nak dibandingkan dengan abang2nya yang mempunyai 5 @ 6 tali. Namun dia tetap penting dalam menghasilkan tone BASS bagi mereka yang main band. Tak de benda alah ni, alamatnya tak best le lagu tuu..
Bass selalu dikaitkan dengan kawan rapatnya en. drum. lagi best kalau drum tersebut mengunakan double padle. Alamak bestnyeeeeerrrrr... Bass ini tidak sesuai nak bawak lagu2 jazz kerana talinya yang terhad.. namun jika nak bawak lagu metal dan juga lama2. Insyallah boleh le dibawak berbincang.. hahaha....
Teman sekali lagi telah menunaikan hajat teman nak mendapatkan beliau.. namun masih ada lagi beberapa perkara nak teman dapatkan bagi memenuhi kehendak seterusnya...

aiii mana le teman nak "cekau" duit nak wat studio nih...

9 comments:

Dakjaat™ said...

cantek arh ... boleh buat band .. hahahaha!

Pok Li said...

main sekali bang

CIVIC Power said...

To Dakjaat..

Teman da ada band..
tapi band kmpung aje lah..
ngak bisa buat album..
wahaha!

CIVIC Power said...

To Pok li...

Nti saya demo..

nohas said...

Hendak seribu daya..dalam satu band, gitar kena ada 3 jenis, betul ke? Jangan jamming kat rumah, udah le, nanti kena baling batu atau polis datang tengok, hehe...

CIVIC Power said...

To Nohas..


Hah betul
1) Guitar Lead
2) Guitar 2nd Lead
3) Bass Guitar
4) Drum
5) Keyboard (optional)

Teman slu men kat umah jugak..
tapi jiran tak marah..
hehehe

CIVIC Power said...

To Nohas..


Hah betul
1) Guitar Lead
2) Guitar 2nd Lead
3) Bass Guitar
4) Drum
5) Keyboard (optional)

Teman slu men kat umah jugak..
tapi jiran tak marah..
hehehe

penumbok dinding said...

pehhh!! 6 tali la brader..baru gerek..pastu bg dabel padel skali..
hohohoo!! baru ada ummpppp!!

CIVIC Power said...

To Penumbuk dinding

Teman tak de bank nak kasi ongkos beli 6 tali la bro..
hahaha