13 May 2009

Hah teman da beli dah


Uih lame bebenor teman rase tak update blog teman nih.. agaknye rakan2 blog pun da tak ingat kat teman gamaknye.. adeh.. almaklum le sekarang nie awal tahun sebok da bebenor dengan aktiviti-aktiviti Komuniti Bestari nih.. hah pas nie risau bakal sebok lagi nie.. apa ke taknye dibantainya DUN Perak nie dibubar semula.. udah tumpo jawabnye..
Apa2 pun teman nak ucapkan "apa khabo!" kat mike semua yang sudi menjengah balik blog teman yang tidak sebeberapanya ini..
dan terima kasih tak terhingga kepada rakan2 blogger semua yang sudi memberi komen yang membina pada teman dulu.. dan pandangan mike teman juga da jadikan panduan untuk membeli cinta hati teman ini yakni gitar karen kat atas ni haaa..
Yaaa itu le teman nak cite kat post kali ni.. Teman baru beli gitar karen berjenama SQUIER Fender Stratocaster ehh bersama2 dengan Marshall MG 10 amp ni haa. Uih kering jugak le poket teman dibuatnya.. tapi apa kan daya da cinta la katakan.. ohh tidak!
Guitar nie tak le sehebat bapaknya Fender Stratocaster yang diguna pakai oleh Saudara Man Kidal mahupun Yngwie Malmsteen. Namun Squier Stratocaster by Fender ni masih boleh nak goreng lagu2 rock kapak mahupun metal lembut. Nak bawak lagu 60 an pun tak jadi masalah. Blues, Cha Cha serta Dangdut cukup ngam le.. Bunyi standard vintage ngan 3 pickup coil sudah cukup untuk mereka yang minat giler kat muzik2 pop, rock, indie mahupun ala2 the bettles.
Ehh kepada rakan2 blogger yang suke gak men gitar, bole apa kirenye kite bertukar2 pendapat ye tak.. Sekian.

10 comments:

sharamli said...

hu3..xgheti..

AzD said...

Tahniah dah dapat gitar idaman. Penah belajor main gitar tong kejap dulu sebab syiok tgk member2 main, tapi hangat2 taik ayam.. hehe..

nohas said...

Ooo..dah beli. Biar kering poket, asal hati gumbira..
-orangbukit-

CIVIC Power said...

To Sharamli

Terime kasih le yong apa2 pun..
Teman tengah gumbira ni

CIVIC Power said...

TO AZD

Tak pe, men muzik nie kene ada minat
Tak de minat pun susah gak.. Lagi bagus klu mike ada bakat.. mesti senang nak dapat

CIVIC Power said...

To Orang Bukit

Terima kasih le Yoep/Yong
Teman mmg tengah gumbira nih..
Malam tadi pun teman da gi jamming ngan band teman.. abih hati wooo

.fatin nabila. said...

finally, dh beli jgk kan.
pasnih, buat vid tgh pakai gitar nih, then upload kt blog ea.
nk gak tgk. :p

CIVIC Power said...

To Fatin Nabila

Insyaalah, teman usahakan nti..
Apa2 pun trime kasih le

penumbok dinding said...

pehhhh!!!
meleleh la gua tgk..
pape pon tahniah la sbb berjaya merabakkan poket lu..ekekeke!!

CIVIC Power said...

To penumbok dinding..

terime kasih le yoep..
atenye ye..
abih duit teman dibuatnye..
lu bile nak angkat satu Ibanez?