15 April 2009

Minta pendapat mike


Ibanez RG 350 Series

Salam bahagia dan salam semuanya.. teman baru balik dan dapat peluang menjengah blog teman yang tidak seberapa ini.. Teman nak minta pendapat rakan2 blogger untuk memberi pendapat jika berkenaan. Teman nak beli Gitar karen. Tapi skang tengah pilih mane yang baik.


Squier Stratocaster by Fender

Ada sape2 bole tolong rekomen tak? Teman nak pergi beli nih.

34 comments:

nohas said...

Fuyoo..nak beli gitar karen? Nak tubuh kump. indie ke? atau underground?

Sorry le, teman tak tau bab gitar2 ni..gitar tong tu kenal le, hehehe..teringat pulak kat arwah M. Shariff..

sharamli said...

berhati2 di jalan raya semasa pergi membeli..
hik3...

0rg xtw sgt psl bnda ni..hu3

.fatin nabila. said...

fuh, beli gitar.
em, xreti sal gitar.
tp, yg putih tu chantek, hehe`. :p.
blanje ai mkn lg baguih tau.

penumbok dinding said...

hmmm..
ape perbezaan antara 2 gitar tu?
sound yg terhasil mcm mane..?
pilih la yg sound dia keluo yg mcm ko nak..mcm yg ko cari..yg marbeles..yg tip top...

mugiwara said...

ha?
alamak...
maaf lah ya.
teman lagi lah haram nak tahu benda benda macam ni~
huhuhu~

lelucon said...

zakat dah bayo ke blum? dah takpe :)

Princess Liyana said...

huhu lgla tk reti bab guitar ni..aiyok bli je mana yg bkenan;)huhu

CIVIC Power said...

To Nohas

Teman main lagu rock lame..
Ada band. Tapi g jamming gitu2 aje..
Apa2 pun terima kasih le Nohas kerana sudi singgah ke blog teman

CIVIC Power said...

To Sharamli

Terima kasih le atas kempen mike itu.
Lain yang ditanye lain yang dijawabnye..
Apa2 pun mekasih ye!

CIVIC Power said...

To Fatin Nabila

Setakat makan yong, itu tak jadi masalah beso.
Asal mike jgn mintak rumah ngn kete udah le.
Tumpo teman nak belikanye.

Apa2 pun terima kasih sekali lagi

CIVIC Power said...

To Penumbok Dinding

Beza:-

Ibanez RG

1) 24 bar
2) 5 Pickups
3) Ringan
4) RM 1500 sometin'
* Sesuai main lagu metal ngn rock

Squier Strat

1) 22 bar
2) 3 Duncan Pickups
3) Berat
4) RM 900 Sometin'
* Sesuai main lagu Pop ngn SlowRock

CIVIC Power said...

To Mugiwara

Tak pe la yoep.
Asal kamu tau ape kebendenye ni kire okey le tu.
Terima Kasih ye.
Nti teman blanja mike cendol.

CIVIC Power said...

To Lelucon

Zakat Fitrah teman udah bayor tahun lepas. hehe!

CIVIC Power said...

To Princess Lyana

Teman berkenan kat Ibanez tu.
Tapi banyak artis otai2 pakai Fender
Cam Rudy nagn Man Kiedal.

melayuangkat said...

Assalamualaikum anakku,

Mak Cik teringat anak bujang Mak Cik yang sekarang masih belajar di luar Negara, masa dia sebaya kamu dulu pun beli gitar. Lepas tu dia belajar sexaphone pulak.

Sekarang Mak Cik dengar tiap petang anak jiran Mak Cik main Drum pulak.

Terasa rindu pada anak Mak Cik bila baca blog ini.

Mak Cik tak pandai pasal gitar mitar ini, hanya Mak Cik pesan jangan lupa Solat walaupun belajar main gitar. Bagikan masa dengan bijak.

Anak Mak Cik sekarang sedang buat Phd dia. Lagi 2 tahun, InsyaAllah tamatlah Pengajian. Doa2kanlah kami.

BudAk hijAu said...

perghh!!cayalah..

tingat dulu gitar karen ni kena rampas kt hostel!!haih..

GELIgeli said...

tahniah..mike minat gitar teruskan dengan niat untuk membeli gitar karan.
Teman teringat arwah apak teman dulu..masa teman kecik2 dulu..bila dia rehat dia panggil teman suruh main gitar dia..he3 dengan mengosok tulang-tulang dadanya..
Teruskanlah niat itu..dan sambil sambil bermain gitar karen tu..sangat eloklah kalau mike dapat berlindung dengan etiqa takaful.

fahana_ann said...

sory la civic..tak tau le pasal gitar2 ni.sebaiknye ko tengok le mane2 laman web..tanye pada yg pakar ek..sepupu pun main gitar elktrik..tapi tak tau la jenis ape..huhu

.fatin nabila. said...

dh beli lom ni?

9W2SGN said...

1- erm,nk ckp cket neh kat awak.. bce NO 5
2- Mmmm..cmne ek nk ckp? Bce je la NO 8
3- nk taw ekh?erm,bce NO 9
4- huh,drpd pning bek bce jap NO 15
5- cmne ek nk ckp.. NO 17 je k..
6- kite nk ckp skg tp lbh bek bce NO 16
7- kite akn ckp tp bce dlu NO 2
8- yg kite nk ckp neh simple jek..tp bce dlu NO 4 k?
9- tak payah la b’debar2 cm2..cme bce jap NO 18
10- Blom lg la..bce NO 19 ye..
11- da pnt ekh? Bce jap NO 13
12- sbnrnye kite nk ckp klu….(ah bce no 3 la)
13- tgl cket jek lg bce NO 20
14- argh,pnt neh..bce NO 1
15- adush,dah pning dh ni.. bce la NO 6
16- lorh,msh ta phm lg kew? Bce NO 12
17- ades,nk ckp neh..bce NO 7
18- kite taktau klu awk phm..tlg bce NO 10
19. Baca NO 11 dgn tenang ye..nt awk akn taw..
20- oke2,skg kite ckp..bce NO 14, tp slow2 jek k

trimas krna rjin mmbaca cmnt sy..

en_me said...

goreng tewww..

CIVIC Power said...

To Melayu Angkat

Terima Kasih puan
Jika puan teringat kat ank puan, teman teringat kat arwah ibu teman yang membelikan gitar tong kat teman dulu.
Insyaallah puan ilmu dan amal akhirat tidak dilupa jangan.

CIVIC Power said...

To budak hijau

Terimas yong,

Dulu teman pernah ada gitar karen nie tapi tak besh punye.. Teman da jual kat cousin. Skang nak cari baek punyer!

CIVIC Power said...

To geli2

Baekkkkkk tuan!

CIVIC Power said...

To Farhana Ann

Teman ada juge wat rope itu..
Ade juge tanye pade yang pandai..
Tapi teman belum tau lagi yang mane sesuai dengan ati teman nih..
aiiiih!

CIVIC Power said...

To Fatin Nabila

Sket lagi teman pegi..

hehe..
hard to choose u knoe!

CIVIC Power said...

To Nine Wisky Two Siera Golf November

Eii Ape da punye lompat2..
Ape2 trimas kerana mike wat teman pening. Adeh!

CIVIC Power said...

To En_me

Goreng Pisang sedap En_me

penumbok dinding said...

kalo mcm tu,
pilih ibanez je..
pilihan yg tepat,
sbb aku rase ibanez punye bunyi lg mantap...sesuai la dgn yg berat2 sket tu..muzik besi..pop batu ponn bole gak...

makan_nasi said...

aku rasa baik ko simpan duit tuh...sebab satria aku jer pun baru 13 ribu..kengkawan aku bagi cat free lagi....mana nak dapat kawan yg baik cam aku nie..huhuhu

CIVIC Power said...

To Penumbok Dinding

Yeah, otak tuan memang geliga
Teman memang berkenan dekat
Ibanez itu..
maka teman sudah buat keputusan
baek punye!

CIVIC Power said...

To makan_nasi

Hah Satria 1.3 tu..
Ehm Mivec hood?
Mivec Boxnet
with new paint (White Pearl)

RM 8 ribu nego?

penumbok dinding said...

da beli ke belom??
kasik tayang sket la yop..
hehehe!

makan_nasi said...

cit..itu tahun 96...memang la harga murah...nie 13 ribu..tahun 1999..baik punyer...beli keta percuma side mirror ngan no plat..apa lagi nak..beli dan bawa jer..