30 December 2008

Blog tak guna!

Teman tengok berita TV3 dan menyiarkan tentang Blog Menghina Nabi Muhammad S.A.W..
Bile teman dok cari blog tu tapi x jumpa2..

Teman cukup kesal dgn sikap orang yg x bertanggungjawab seperti itu kerana mngunakan blog sbg tempat utk dia mnghina agama dan kepercayaan orang.
Ape dia da gila ke?
Ikut hati nak je kelar tengkuknya. Biadap!

p/s: JANGAN guna blog sbg tempat menghina Allah serta Rasul-rasulNYA serta agama Islam.. dan JANGAN guna blog utuk mghina agama dan kepercayaan org lain. Kelak buruk padahnya.

11 comments:

myjaehee said...

slm singgah =)
x sempat gak nk tgk blog ni.

tgk emel pom mmg mbara dah.

a b c d e a t h said...

http://tokbatinsenoi.blogspot.com/

http://surind.blogspot.com/

http://pedastrianinfidel.blogspot.com/

http://adibahahmad.blogspot.com/

ade yg da tutup..
try la bukak,,

en_me said...

teringat kisah babi di masjid tanah melaka itu - masih tak kesudahan.. salammmz maal hijrah bro..

CIVIC Power said...

Salam Maal Hijrah utk shabat2 blogger sekalian. Semoga kita mendapat hidayahNYA.

Spa2 nak gi tetak org 2 kabar kat teman. Teman pun nak join tetak jugak.

CIVIC Power said...

Terima kasih en. ABC dgan alamt2 itu tadi.

Teman ada lawat sekejap, ade yg x de.. ade yg masih berleluasa. Tapi teman x baca abis lg.
Harap ada kesempatan membacanya.

terima kasih daun keladi.

a b c d e a t h said...

u r welkam encek civicpower, =)

Dakjaat™ said...

ooo .. ni pekara biasa je ... kenapa biasa? sebab org yang menghina2 agama org ni actually takleh nak hidup dengan orang yang beragama islam .. orang macam ni sepatutnya tinggal kat luar negara malaysia.. jadi .. tak leh la marah2 kat org non muslim coz not everyone of non muslim ppl yang berniat jahat seperti manusia haram tersebut ... =) sebab apa dakjaat kata camni? sebab yang buat blog tu (sumber tv3 bulettin) kata blog tu org lain yang buat tapi menggunakan gambar perempuan lain sebagai identitinya lantas merosakkan nama baik beliau .. haa.... ada paham mr ridzuan?

CIVIC Power said...

Teman paham benor kte2 dakjaat tu. Teman x berniat nak nekkan sentimen keagamaan org len. Tmn pun x menuduh membabi buta. Tapi tmn bragma islam n teman rase tercabar n marah dgn blog cam 2. Tindakan sprti ini blh mmpecah belahkan umat manusia seluruh dunia.

Teman x marah non-muslim @ muslim yng buat blog tu. Tp teman marah pada manusia yg buat blog mcm 2.

Apa2pun terima kasih buat dakjaat.
Teman hormat semua orang x kira bangsa, keturunan & agma krna We are Malaysian n We are people who lives in the same planet..

"Happy New Year 2009. :)"

Dakjaat™ said...

mwahehehe! Dakjaat mengucapkan selamat hari gawai .. eh? selamat tahun baru .. ekekeke! =)

fahana_ann said...

Islam agama yang sangat toleransi..jadi,sama2 lah menghormati agama masing2.kalaulah yg buat blog tu orang islam,aku tak tahulah,wajar lagi tak dia beragama islam..moga allah beri dia hidayah...amin...

CIVIC Power said...

Selalunya org yg buat cam 2 bukan org islam da.. Sebab klu hatinya pada islam dia x kan buat.
Mungkin hatinya da digelapi dgn seribu mcm benda kotor.